Manuka med

Manuka med

manuka medVećina naših proizvoda za njegu kože sadrži blagotvorni manuka med slabo poznat na našim područjima. Ovaj ljekoviti med tisućama je godina poznat narodima sa Novog Zelanda čiji su pripravci, sa izuzetnim pozitivnim učincima na zdravlje, i danas aktualni te se sve više i istražuju.

Manuka med je monoflorni med koji pčele proizvode iz cvijeća s manukinog drveta. Na Novom Zelandu je istraživačka grupa sa sveučilišta Waikato 1981. otkrila da manuka med ima stabilna, moćna i jedinstvena antibakterijska svojstva, koja nisu prisutna ni u jednoj drugoj vrsti meda te dokazano pomaže kada drugi lijekovi zakažu. Britanska državna zdravstvena ustanova 2004. je licencirala njegovu medicinsku upotrebu u liječenju rana, potvrđujući ono što su stari Novozelanđani dugo znali – da manuka ima izuzetan učinak na čovjeka.

Manuka drvo

Manuka je jedinstveno zimzeleno drvo i raste na Novom Zelandu.  Cvate ljeti, a intenzivan miris koji daju njegovi lijepi, crveno-rozi cvjetovi, pčele jednostavno obožavaju. Od davnina, domoroci Maori koriste manuku kao lijek.

Manuka u njezi kože

Natural Being prirodni preparati za njegu kože većinom se sastoje od manuka meda te upravo radi njega i postižu tako dobre rezultate jer intenzivno vlaži i hidratizira, obnavlja kožu i čini ju vidljivo zdravijom. 

Osim što je koristan kod njege kože ima i antibakterijska svojstva te je u stanju riješiti i problem nastajanja superbakterija radi čega se kaže da je on rješenje za probleme modernog doba.

Gdje kupiti?

Proizvode od manuka meda za njegu kože možete naručiti i na našem web shopu a ukoliko vas zanima manuka med za drugačiju primjenu kontaktirajte nas kako bi Vam mogli pružiti više informacija.

Comments are closed.