Njega kože

Njega kože

pravilna njega kožeKoža je naš najveći organ, njezine brojne funkcije proizlaze iz činjenice da je ona naša barijera i glavni doticaj s okolinom. Koža je organ koji često prvi daje informacije o stanju i zdravlju organizma, o godinama, o načinu na koji se odnosimo prema njoj i koliko je njegujemo.

Kao naš najveći organ i štit od okoline traži odgovarajuću njegu bila ona normalna, masna ili suha koža kako bi ostala prirodna, lijepa i zdrava. Pravilna njega kože sastoji se od nekoliko koraka. Prvi je odabir odgovarajućih proizvoda za njegu. Kako bismo to učinili, najprije moramo upoznati stanje i vrstu naše kože.

Često je teško razgraničiti vrstu kože jer se koža, ovisno o godišnjem dobu, različito ponaša ili različiti dijelovi lica mogu imati simptome neke druge vrste kože. Preporučamo Vam da točno utvrdite vrstu Vaše kože prije narudžbe naših proizvoda za njegu.

Valja imati na umu da je koža sastavljena od vode koja se svakodnevno gubi, a s godinama se udio vode u koži drastično smanjuje. Tako dječja koža sadrži oko 70% vode, dok ona odrasle osobe sadrži manje od 50%. Koža u male djece meka je poput baršuna i napeta zbog obilja vode u dubljim slojevima. U toj dobi svaka stanica kože živi u najoptimalnijim uvjetima. Svakodnevna njega kože sačuvat će te optimalne uvjete. Vrijeme koje ćete za to utrošiti je pet minuta ujutro i pet minuta uvečer.

Odabrani preparati moraju se savršeno uklopiti u fiziologiju kože i funkcionirati kao njezin prirodan omotač. Uz to, moraju unijeti u kožu hranjive tvari, vitamine, ovlaživače, antioksidanse, oligoelemente, spriječiti gubitak vode, zaštititi od onečišćenja iz okoliša i pretjeranog djelovanja sunca te poslužiti i kao podloga za dekorativnu kozmetiku.

S obzirom na to da ove brojne zadaće jedan preparat ne može izvršiti sam, one se najčešće dijele između noćne i dnevne njege, krema s različitim aktivnim sastojcima otopljenima na različit način i u različitim koncentracijama.

Tako možemo razlikovati kreme različitih namjena hidratantne, dnevne i noćne, gelove za toniranje koji omogućuju da je koža prozračna a također i smanjuje bore i znakove starenja.

Ako sagledamo činjenicu da koža s vodom gubi otopljene hranjive tvari i elemente potrebne za zdravo funkcioniranje, onda su preparati na bazi morske vode posebno pogodni za pravilnu njegu i nadoknadu izgubljenih tvari. Linija Natural Being proizvoda za njegu kože kombinira najbolje prirodne sastojke kako bi neutraliziralo moguće negativne utjecaje na Vašu kožu koje mogu imati umjetno dobiveni preparati i ostvarilo samo pozitivne utjecaje u svakom stupnju njege kože (od čišćenja, toniranja, njege do zaštite).

Njega kože s prirodnim proizvodima dokazano razvija povjerenje kod korisnika koji se kasnije gotovo uopće ne vračaju na klasične proizvode za njegu koje su koristili prije Natural Being i AquaSource proizvoda među kojima svatko može pronaći odgovarajuću njegu za vlastiti tip kože.

Ispunite naš upitnik i saznajte koji su najbolji Natural Being proizvodi za Vašu kožu ili pogledajte naš katalog proizvoda za njegu kože.

Comments are closed.